Shirataki je tradičná japonská super potravina , ktorú používajú ako náhradu klasickej ryže alebo cestovín . Základnú zložku tvorí konjaková múčka a čistá voda.Shirataki sú vyrábané z koreňa plodiny Konjac (Amorphophallus konjac)
Plod rastliny konjac obsahuje glukomanán, je to vláknina 100%-ne rastlinného pôvodu, ktorá absorbuje vodu. Najvýraznejšou vlastnosťou tejto rastliny je, že je schopná absorbovať vodu do seba až 300-krát viac, ako je jej vlastná váha. Želatínové cestoviny vyrobené z tejto rastliny sú bez chute, neobsahujú žiadne kalórie - ani cukor, ani lepok, ani tuky. Bolo dokázané, že glukomanán, ktorý je základnou zložkou cestovín Shirataki je efektívnym regulátorom hladiny cukru v krvi, taktiež reguluje hladinu cholesterolu a pomáha v udržaní stabilnej telesnej hmotnosti a teda aj pri chudnutí, nakoľko má pozitívny vplyv na reguláciu kalórií v tele.
Tento výrobok –popri použití technológie zdokonaľovanej dlhé stáročia, skladujú v roztoku s veľmi malou koncentráciou Hydroxidu vápenatého ( hasené vápno), aby zachoval svoju trvanlivosť aspoň 1 rok. Pri použití odlejte vodu z cestovín, dôkladne ich umyte s dostatečným množstvom vody a následne ich varte pár minút . Vzhľadom na to , že základná zložka týchto cestovín je voda, pred jedením dôkladne odlejte nadbytočnú vodu, aby nerozriedil omáčku alebo ragu či soté. Zmiešane k ragú, šalátom, polievkám dôkladne prevezme ich arómu a príchuť .
Kvôli veľkému obsahu vody sa nedá zmraziť, lebo sa poškodí štruktúra cestovín, rozpadne kvôli mrazeniu.
Výrobca dal už známym a obľúbeným cestovinám nové šaty, nový dizajn , a dal im meno Wonder Noodles, teda zázračné cestoviny. Konzumujte ich s chuťou, bez výčitiek!
Výrobok je certifikovaný podľa pravidiel Kosher, HALAL a BRC . Voľte kvalitu !
Krajina pôvodu: | Čína. |
Zloženie | voda, konjaková múčka, hydroxid vápenatý. |
Priemerná výživová hodnota v 100 g výrobku | |
Energia | 22,2 kJ/5,3 kcal |
Tuky | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
Bielkoviny | 0 g |
Soľ | 0 mg |
Vlákniny | 2,7 g |
Konjakové cestoviny (známe i ako shirataki, konyaku..) sú zdravou a zároveň nízkokalorickou alternatívou ku klasickým cestovinám a ryži! Ide o jednoduché a chutné riešenie, ako jesť zdravo a zároveň mať kalórie pod kontrolou.
Rastlina Konjac (Amorphophallus konjac) je pre svoje špecifické účinky využívaná v ázijskej kuchyni už po stáročia. Je to zdravá, prírodná, bezpečná potravina, bohatá na vlákninu glukomanán.
Glukomanán sa používa ako výživový doplnok pri znižovaní hmotnosti, úprave cholesterolu, pri cukrovke, zápche, ale napríklad aj pri problémoch s akné.
AKO PROSPIEVA GLUKOMANÁN VÁŠMU ORGANIZMU?