Úvod » Koreniny, soľ » Pravá Himalájska soľ ružová kryštály 250g


        

Pravá Himalájska soľ ružová kryštály 250g

novinka

skladom

 

Číslo produktu: MJ138
naša cena bez DPH : 0,74 EUR
naša cena s DPH (20 %):
0,89 EUR

do košíka:
  ks  

KVALITA ZA BEZKONKURENČNÚ CENU !!!

Táto verzia soli je vhodná tak do mlynčekov na mletie ako aj do kúpela na relaxáciu.

Ničíte si zdravie chloridom sodným?
Bežnú kuchynskú soľ kúpite v akejkoľvek predajni potravín. Mnohí z vás viete, že zloženie tejto soli je čistý CHLORID SODNÝ. Morská soľ nie je o nič hodnotnejšia, je to taktiež len obyčajný čistý CHLORID SODNÝ získaný z mora.
Problém s obyčajnou kychynskou soľou je, že prebytočný nevylúčený chlorid sodný a iné chemické zlúčeniny sa v našom tele spolu s nevylúčenými bielkovinami zo živočíšnych produktov usádzajú v kĺboch a cievach. Následne tu vplyvom času, napevno ako kameň, skryštalizujú. Je to obdobný proces, ako keď sa na dne varnej kanvice kryštalizuje a uchytáva vodný kameň. Tento proces je sprevádzaný zvýšenou kyslosťou, a tým dochádza aj k vyplavovaniu vápnika z vlastných kostí. Toto všetko sa deje nenápadne a prebieha pomaly molekulu za molekulou, deň za dňom. Časom sa prihlasujú prvé problémy: bolesti chrbtice, kĺbov, kostí a s tým spojené všetky druhy problémov v oblasti pohybu, zvýšený krvný tlak a silne skôrnatené cievy. Naopak používanie prírodnej neupravovanej – nerafinovanej soli nie je spájané v tak širokej miere s negatívnymi následkami na zdravie. Národy konzumujúce (v rozumnej miere) prírodnú nerafinovanú kamennú soľ vykazujú podstatne menší alebo žiadny stupeň poškodenia svojich ciev a kĺbov, zapríčineného chloridom sodným.

Aký je rozdiel medzi chloridom sodným a prírodnou nerafinovanou kamennou soľou?
Prírodná soľ je jemnejšia, alkalickejšia a obsahuje niekoľko desiatok minerálnych látok. Naproti tomu chlorid sodný je kyslá zdraviu škodlivá látka s obsahom len dvoch prvkov. Každá kvalitná prírodná neupravovaná – nerafinovaná soľ obsahuje veľké množstvo minerálnych prvkov, u najkvalitnejšej Himalájskej kamennej soli je to až cez 80 druhov, pričom hlavný podiel (90 až 95%) tvorí chlór a sodík. Bežný človek môže namietať, že prírodná soľ sa so svojim malým podielom ostatných prvkov len málo odlišuje od chloridu sodného. Ak sa ale naruší štruktúra prírodnej soli, ak sa takáto soľ rozštiepi, resp. rozloží na jednotlivé prvky a z týchto prvkov sa potom vyberú len dva, chlór a sodík, a ak sa tieto dva prvky chemicky opäť zlepia dokopy, tak vznikne zdraviu škodlivý chlorid sodný. Do tela síce prichádza známy chlór a sodík, ale v neznámej štruktúre, v akej sa do tela v minulosti nikdy dostať nemohol. Ak do tela prijmeme bežnú prírodnú neupravovanú soľ, tak ju organizmus rozpoznáva ako nevyhnutnú zložku stravy, na ktorú bol v tejto podobe nastavený celé milióny rokov. Takúto látku potrebuje dokonca nevyhnutne telo samo. Ale len v tejto optimálnej konštrukcii, teda v sprievode ďalších spoluhráčov ako vápnik, horčík, draslík … atď. až po viac ako 80-84 ďalších minerálnych prvkov, ktoré sa v prírodnej Himalájskej kamennej soli nachádzajú a v bežnej kuchynskej soli chýbajú.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

ZTZkZDJmZ