Úvod » Cukor, sladidlá » Brezový cukor (xylitol) s citrónovou príchuťou 100g


        

Brezový cukor (xylitol) s citrónovou príchuťou 100g

novinka

skladom

 

Číslo produktu: MJ004
naša cena bez DPH : 2,83 EUR
naša cena s DPH (20 %):
3,39 EUR

do košíka:
  ks  

 

Brezový cukor (Xylitol)  s citrónovou príchuťou 100g

Kryštálový brezový cukor s citrónovou príchuťou.

Použitie brezového cukru a jeho biologický vplyv:

  • udržiava a stabilizuje nízku hladinu cukru v krvi
  • znižuje potrebu inzulínu tela
  • 40% menej kalórií, o 75% menej uhľohydrátu ako v rafinovanom cukri
  • znižuje chuť do jedla, znižuje pocit hladu
  • podporuje tráviace procesy
  • ústne baktérie nedokážu odbúrať brezový cukor, týmto sa nevytvára kyselina
  • znižuje tvorbu povlaku
  • zamedzuje zubný kaz
  • spomaľuje proces tvorby zubného kameňa
  • antibakteriálny vplyv, prirodzené antibiotikum
  • je účinný voči plesňovým ochoreniam a Candide
  • má detoxikačný a alkalizačný účinok
  • zvyšuje tvorbu kolagénu
  • znižuje riziko tvorby artritídy

Nakoľko má brezový cukor antibakteriálne účinky, nie je vhodný na prípravu kysnutého cesta, nezabezpečuje vhodnú pôdu pre kvasinky, týmto pádom ani pre droždie.

Glikemický index 7 (Ďalej GI)

Glikemický index bol pôvodne vyvinutý na meranie a kontrolu hladiny cukru v krvi. Tento index udáva za aký čas sa v organizme vstrebú uhľohydráty z potravín – čím je hodnota GI nižšia, tým menej glukózy sa dostáva do krvného obehu a tým menej inzulínu musí pankreas vyprodukovať na transfer glukózy do buniek. Čím menej inzulínu sa vyprodukuje, tým menej tuku telo uskladní.

Z hľadiska GI delíme potraviny na tri veľké skupiny: potraviny s hodnotou GI 0 – 55 – spôsobujú mierne, 56 – 69 – stredné a 70 – 100 výrazné zvýšenie hladiny cukru v krvi. Pre porovnanie: klasický hnedý a biely cukor má hodnotu GI 68 – 100, kým brezový cukor má GI 7.

Dávkovanie

Brezový cukor možno používať v neobmedzenom množstve. Jeho pozitívne účinky sa dosahujú dlhodobým a pravidelným používaním. Predstavuje zdravú, chutnú a účinnú alternatívu klasického cukru.

 

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NDRlZT