Nový druh kryštálového cukru – prírodný cukor, ktorý chuťou, sladkosťou ako aj použitím sa takmer úplne vyrovná klasickému repnému alebo trstinovému cukru, je rovnako použiteľný, avšak má o 40% nižšiu kalorickú hodnotu. Má množstvo pozitívnych vplyvov na ľudský organizmus: nepriberá sa z neho, neokysľuje organizmus, je antibakteriálny, podporuje trávenie, neprispieva k tvorbe zubného kazu, preto je vhodný pre diabetikov, pri redukčnej diéte, pre tehotné ženy trpiace tehotenskou cukrovkou, pri nedostatku vápnika ako aj pre deti a dospelých trpiacich zubným kazom. Jeho pozitívny vplyv na zdravie potvrdzuje množstvo štúdií a vedeckých testov, ako aj čoraz väčší počet pozitívnych spotrebiteľských ohlasov.
Glikemický index brezového cukru: GI = 7
(pre porovnanie: GI klasického bieleho alebo hnedého cukru je 70 až 100)
Účinky brezového cukru na ľudský organizmus:
- udržiava a stabilizuje nízku hladinu cukru v krvi,
- znižuje potrebu inzulínu v tele,
- pôsobí antibakteriálne, ako prirodzené antibiotiku,
- je účinný voči plesňovým ochoreniam a kandidózam,
- má detoxikačné a alkalizačné účinky,
- zamedzuje tvorbe zubného kazu,
- ústne baktérie nedokážu odbúrať brezový cukor, preto sa nevytvára kyselina,
- znižuje tvorbu zubného povlaku a spomaľuje proces tvorby zubného kameňa,
- znižuje chuť do jedla, znižuje pocit hladu,
- podporuje tráviace procesy,
- má o 40% menej kalórií a 75% menej uhľohydrátov ako bežný rafinovaný cukor,
- zvyšuje tvorbu kolagénu,
- znižuje riziko artritídy.
Kedže má brezový cukor výrazné antibakteriálne účinky, nezabezpečuje vhodnú pôdu pre kvasinky ani pre droždie.Nie je teda vhodný na prípravu kysnutého cesta.
Brezový cukor možno používať v neobmedzenom množstve. Jeho pozitívne účinky sa dosahujú dlhodobým a pravidelným používaním. Predstavuje zdravú, chutnú a účinnú alternatívu klasického cukru.
Krajina pôvodu: Fínsko